?>
 
Berlijn - Westfront
Flux RSS Flux RSS

Berlijn Série : Westfront

Auteur : Fabrice Le Henanff

EAN/ISBN : 9789088105609

Prix : 18,95 €

Date de sortie : 10/11/2014

Nombre de pages : 64

Catégorie : Guerre

Type de reliure : Album cartonné

Éditeur : Deadalus

Publié le 21/12/2014Op 8 mei 1945 zwijgen de wapens eindelijk in Europa. Op diezelfde dag worden 12 Franse militairen door Amerikaanse troepen gevangengenomen in Berlijn, en uitgeleverd aan de 2de pantserdivisie. Deze twaalf mannen droegen een Duits uniform ... Onder hen bevind zich François Morliguen, die getuige was van de apotheose van een oorlog die bijna 50 miljoen slachtoffers maakte.

Getuige van de val van de stad Berlijn, van een brutaal regime, en van de verschrikkelijke dorst naar wraak van het Rode Leger. Want op 8 mei zwegen de wapens, maar pas op het einde van de dag, in Bad Reichenhall ..Op het einde van wereld oorlog 2 wordt een groep Franse krijgsgevangen met 1 Duitser overgedragen aan de 2e pantserdivisie. Voor hij wordt afgevoerd, ondergaat deze laatste een vakkundige verhoor. Westfront gaat over de verovering van Berlijn door het rode leger. Het is een fictie verhaal maar tegen een zeer harde realitische achtergrond. De gruwel van het rode leger en de ellende van de verdedigers worden goed weergeven. Het slot van het verhaal is ook origineel. Fabrice le Henanff brengt dit in een hoogstaande grafische vorm die zeker subliem is te noemen. Elke pagina getuigt van een zeer hoge grafische kunde met af en toe een knipoog naar Hollywood.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

À la fin de la Seconde Guerre mondiale, un groupe de prisonniers de guerre français sous uniforme allemand est transféré à la 2e Division Blindée. Ces derniers subissent un interrogatoire assez profond. Westfront est sur la conquête de Berlin par l'Armée Rouge. L'histoire est fictive, mais est mise dans une atmosphere assez dure et réaliste. L'horreur de l'Armée rouge et la misère des défenseurs sont affichés correctement. La fin de l'histoire est assez originale. Fabrice le HENANFF montre une forme graphique de haut niveau qui est sublime. Chaque page présente des compétences graphiques très élevées avec un clin d'œil occasionnel à Hollywood.

 

Autre(s) critique(s) de cette série

Ton nom (*)
Ton e-mail
Cotation
Ton judicieux
commentaire
Recopie le code
affiché ci-contre
captcha
 
P.B©BD-Best v3.5 / 2024